Tari Tünde, Bari Tanya

Bemutatkozás

Sokáig csak kétdiplomás parasztlánynak hívtam magam, de 20 év Bari Tanya és megannyi elismerés után már másképp gondolok magamra.

Üzemmérnök és HR szakmenedzser végzettségeim mellett elvégeztem a népművelő szakot, aranykalászos gazda is vagyok, számomra azonban a családpedagógiából szerzett mediátor képesítésem a legfontosabb.

Voltam könyvtáros, virágboltos, dolgoztam az alumínium-újrahasznosítás területén, melynek során – köszönhetően az óvodáktól a fesztiválokig tartott roadshowknak és előadásoknak – egyre elhivatottabb lettem a természetvédelem irányában.

Nyári gyermektáboraim alkalmával már több ezer gyereknek sikerült eljuttatnom egy más szemléletet, ahol az ember nem leigázója, hanem simulékony része a természetnek.

Büszke vagyok arra, hogy olyan csodás ifjakkal tölthetem a napokat, akik az idén személyesen mondhatták el Dr. Jane Goodall világhírű főemlőskutató, ENSZ-békenagykövet és aktív környezetvédőnek, mit is tettek eddig ifjú természetvédőként a közvetlen környezetükben.

Tavasszal és ősszel osztályoknak mutatom meg a Bari Tanya állatkáinak segítségével, mi is az a felelős állattartás. „Tartsd a jószágot természete szerint” – itt a malac túr és a liba pancsol. A téli időszakban különböző témákban rendhagyó órákat tartok iskolákban.

Közben pedig várom azokat a természetbe belesimulni vágyó vendégeket, akiket nem zavar a kakasszó, tudja, hogy a kutya szőrös (és érkezés után már ő is), és szeretne kicsit megpihenni rohanó világunkban, elmerülni a falusi idillben.

Tari Tünde

Ellátogatnál a Bari Tanyára? Vagy előadás érdekel?

Ha szeretnél elmerülni a falusi idillben, megmutatnád gyerekeidnek a falusi életformát és állatokat vagy előadás keretében ismertetnéd meg a természetvédelmet ovisokkal, iskolásokkal vagy egy céges rendezvényen…
Keress bátran!