Kisnána, nyári tábor gyerekeknek, állatos tábor, tanyasi tábor, falusi táborok

Nyári táborok gyerekeknek

Szeretnéd, ha a gyermeked sok-sok állat társaságában töltené a szünidőt? Ha úgy gondoskodnának róla, mint egy falusi nagynéni? Ha rengeteget játszhatna a friss levegőn? Ha játékosan tanulna felelősséget, ismerné meg a józan paraszti észt? Ottalvós táborainkba szeretettel várjuk a 7-14 és 13-18 éves gyerekeket, fiatalokat.

Itt sok mindent szabad, amit otthon nem… és sok mindent nem szabad, amit otthon igen! Itt a gyermeked sáros lesz és koszos, festékes és kiszakadhat a ruhája fára mászás vagy seggen csúszás közben.
​​
Az egész napunk tevékenyen, HASZNOS tevékenységekkel telik, itt nincs gyöngyfűzés, de van állatok etetése, ganézása, tyúkólmeszelés, szénagyűjtés stb. Megtanulhatnak mindent, ami a lóval jár, merthogy ahhoz, hogy középen ülni lehessen rajta, elől etetni-itatni kell, hátul „tisztába tenni”, közben fésülni, ápolni, körmölni… Mindezek csupa olyan tevékenységek, amik az életképességet és az önállóságot növelik.

Itt a gyerekek maguknak főznek mindent! A fiúk fát vágnak, tüzet raknak, a lányok krumplit pucolnak, tésztát gyúrnak, dagasztanak.

Minden csoportban vannak veteránok, akik már jártasabbak e téren, de én magam is sokat tanultam a gyerekektől az elmúlt 10 évben. Már tudom például, hogy egy paprikás krumplihoz 10 főre 10 kg krumpli kell… Eleinte… Aztán már jobban megy. És türelmesen kivárom, amíg elkészül, nem baj, ha nagy a krumpli vagy kicsi, nem baj, ha leesett… Mindig találok valamit, amiben megdicsérhetem, és ettől megtáltosodnak. 🙂

A reggeli ébresztő változó, attól függ, este meddig  nyársalunk. Napközben az állatokat látjuk el: etetés, takarítás, meszelés, takarmány begyűjtés stb.

Az ebédet közösen főzzük, olyat, amit szeretnek, délutánonként pedig mindig kimegyünk a lovakkal a nagy pályára  és lovazunk. Ez nem futószáron lovaglás, nincs zabla, nincs kengyel ( nem gondolom, hogy egy hét alatt meg lehet tanítani a gyereket lovagolni…), csak szőrén-szabadon, itt a ló nem eszköz, hanem társ.

Esténként bográcsozunk, vagy nyársalunk, szabad tűzön, akkor tudunk dumcsizni.

Egy éjjeli túrán kirándulunk a csodaszép Tündér-hegyre, illetve, amikor az idő engedi, meglátogatjuk a kisnánai várat is.

A gyerekek felelősek lesznek a tábor ideje alatt egy-egy állatért, megtanulhatnak lekvárt főzni, s megismerhetik a lószerszámokat, a lovak ápolását is.

Csemegézhetnek az idényzöldségekből és –gyümölcsökből (málna, barack, dinnye, kukorica), de természetesen egy-egy gombóc fagyi is lecsúszik majd. 🙂

Pénteken várjuk a szülőket,hogy megnézzék, mit tanultak és csináltak a gyerekek a héten.

Tari Tünde vagyok, s már több mint 10 éve táboroztatok gyermekeket, ezen túl rendszeresen tartok természetvédelmi előadásokat óvodákban, iskolákban. Két diplomám mellett elvégeztem a népművelő szakot és családpedagógiából mediátor képesítést szereztem.

Nyári gyermektáboraim alkalmával már több ezer gyereknek sikerült eljuttatnom egy más szemléletet, ahol az ember nem leigázója, hanem simulékony része a természetnek.

 • 1. tábor: 2024. június 23-28.  FAF 14 évtől
 • 2. tábor: 2024. június 30.-július 5.
 • 3. július 7-12
 • 4. július 14-19
 • 5. julius 21-26
 • 6. julius 28-aug.2  BETELT
 • 7. augusztus 4-9 CSATTANÓ MASZLAG (csak veteránoknak meghivással)
 • 8. augusztus 11-16
 • 9. augusztus 25-30
 • A tábor itt alvós, vasárnap 18 órától péntekig teljes ellátással.
 • A táborokba 8-10 gyereket várunk.
 • A tábor ára: 70 000 Ft/fő
 • A 20 000 Ft-os előleg befizetése után küldöm a visszaigazolást, a szülői felelősségvállalási nyilatkozatot, és egy adatlapot, melyet kitöltve várunk vissza.


  Ellátogatnál a Bari Tanyára? Vagy előadás érdekel?

  Ha szeretnél elmerülni a falusi idillben, megmutatnád gyerekeidnek a falusi életformát és állatokat vagy előadás keretében ismertetnéd meg a természetvédelmet ovisokkal, iskolásokkal vagy egy céges rendezvényen…
  Keress bátran!