Kedves Szülő!

Te aki most ezeket a sorokat olvasod keresve a „legjobb „ helyet csemetédnek a nyári szünetre, amikor biztonságban tudhatod , élményekkel gazdagodik, jól érzi magát és még tanul is valami hasznosat.. nos azt javaslom olvass tovább… és ezek a sorok vagy megerősítenek abban, hogy jó helyen keresgélsz, vagy belátod, hogy nem ez a nektek való hely.

Mindenképp jól járunk, ha egyenesben és őszintén beszélek a nézeteimről megalapozottan dönthetsz mire vágysz.

Nos… ez nem királylány képző, nem gyerek megőrző.

Itt sok mindent szabad, amit otthon nem… és sok mindent nem szabad, amit otthon igen!

Itt sáros lesz és koszos, festékes és kiszakadhat a ruhája fára mászás vagy seggen csúszás közben.

Az egész napunk tevékenyen, HASZNOS tevékenységekkel telik, itt nincs gyöngyfűzés, de van állatok etetése, ganézása, tyúkólmeszelés, szénagyűjtés…. stb.

Csupa olyan tevékenységek, amik az életképességet és önállóságot növelik.

nem tartom haszontalannak a mai informatikai ismereteket, csak a képernyőt nyalogatva nem lehet jól lakni.

Itt maguknak főznek, mindent!   A fiúk fát vágnak, tüzet raknak, a lányok krumplit pucolnak tésztát gyúrnak, dagasztanak.

Minden csoportban vannak veteránok, akik már jártasabbak e téren.. én magam a 10év  alatt sokat tanultam a gyerekektől…már tudom: egy paprikás krumplihoz 10 főre 10kg krumpli kell..   eleinte… aztán már jobban megy.

És türelmesen kivárom, amíg elkészül, nem baj, ha nagy a krumpli, vagy kicsi,,, nem baj, ha leesett… mindig találok valamit, amiben megdicsérhetem, és ettől megtáltosodnak.

Július 18. · Hogy mi is az a Bari tanya? Egy életérzés. Izzás. Az élet íze, szaga, szépsége és nehézsége. Magasztos célért küzdő lelkes amazonnal, aki életre nevel. Tanít. Szeret. Irányít. A gyerkőcök szájtátva, önként követik. Mert mindenki tudja szeretni és meg nem kérdőjelezni. EGYSZER ki kell próbálni. De ha beleszeretsz, nincs visszaút. Még egyszer oda fogsz kívánkozni. Majd újra...és veteránként már a FAF-on találod magad. Hogy az meg mi? Ha eleget éltél a Bari tanyások közt, megtudod.

Rólunk írták:

‎ Salat Janka‎ Május 31 Egy darabka Édenkert! Kutyák, macskák, nyulak, csibék sétálgatnak egymással teljes békességben az udvaron. Utoljára a Paradicsomból való kiűzetés előtt lehetett ilyen. Két nap alatt a szertelen kölyökkutyánk is belesimult a rendbe.

Rólunk írták:

‎ Angeliné Tripolszky Andrea ajánlja: Május 27. Hálás szívvel gondolunk Rátok,csodás 4 napot töltöttünk itt!A gyerekek azóta is ebben élnek és mesélnek,amikor hazafelé beültünk az autóba könnyes szemmel annyit mondtak"Anya még ne menjünk haza!" Ez a hely több,mint egy tanya állatokkal,itt békésen megférnek a cicák a nyuszikkal,lovak a libákkal,itt harmónia és egység van 🥰 Tyúkanyó szárnyai alá veszi kicsinyeit,de ha kell a gyerekek lehetnek a pótmamik és a tenyerükben melengethetnek egy kiscsibét. Természetes,hogy a túrára a Mátrába velünk jönnek a birkák,kecskék,s új barátaink a kutyák is. A házigazda,Tünde testet és lelket is "megtölt" minden jóval,a finom ételek mellé családi jótanácsot is kaphat aki szeretne🤗 hisz ilyen végzettsége is van. Örülünk hogy rátaláltunk erre az ékszerdobozra,biztosan visszatérünk

Rólunk írták:

‎ Máté Lengyel ajánlja: 2019. november 16. · Mindent lehet, de semmit sem muszáj. Tünde és a négy kutya az érkezésünktől számított 1 perc alatt gondoskodott róla, hogy otthon érezzük magunkat. Egyik reggel egyedül etettem a sok szárnyast, nyulat, malacot, lovat, kecskét és kutyát-macskát. 40 perc alatt közelebb kerültem magamhoz, mint máskor egy hetes nyaralás alatt. Biztos, hogy visszatérek még. Olyan embereknek javaslom, akik a mai nem tudommilyen világban az igazi értékeket keresik.

Rólunk írták: