Kedves Szülő!

Te aki most ezeket a sorokat olvasod keresve a „legjobb „ helyet csemetédnek a nyári szünetre, amikor biztonságban tudhatod , élményekkel gazdagodik, jól érzi magát és még tanul is valami hasznosat.. nos azt javaslom olvass tovább… és ezek a sorok vagy megerősítenek abban, hogy jó helyen keresgélsz, vagy belátod, hogy nem ez a nektek való hely.

Mindenképp jól járunk, ha egyenesben és őszintén beszélek a nézeteimről megalapozottan dönthetsz mire vágysz.

Nos… ez nem királylány képző, nem gyerek megőrző.

Itt sok mindent szabad, amit otthon nem… és sok mindent nem szabad, amit otthon igen!

Itt sáros lesz és koszos, festékes és kiszakadhat a ruhája fára mászás vagy seggen csúszás közben.

Az egész napunk tevékenyen, HASZNOS tevékenységekkel telik, itt nincs gyöngyfűzés, de van állatok etetése, ganézása, tyúkólmeszelés, szénagyűjtés…. stb.

Csupa olyan tevékenységek, amik az életképességet és önállóságot növelik.

nem tartom haszontalannak a mai informatikai ismereteket, csak a képernyőt nyalogatva nem lehet jól lakni.

Itt maguknak főznek, mindent!   A fiúk fát vágnak, tüzet raknak, a lányok krumplit pucolnak tésztát gyúrnak, dagasztanak.

Minden csoportban vannak veteránok, akik már jártasabbak e téren.. én magam a 10év  alatt sokat tanultam a gyerekektől…már tudom: egy paprikás krumplihoz 10 főre 10kg krumpli kell..   eleinte… aztán már jobban megy.

És türelmesen kivárom, amíg elkészül, nem baj, ha nagy a krumpli, vagy kicsi,,, nem baj, ha leesett… mindig találok valamit, amiben megdicsérhetem, és ettől megtáltosodnak.